Aftersales Magazine

Aftersales Magazine 2022-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-10

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-09

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-08

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-07

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-06

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-05

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-04

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-03

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-02

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2022-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-12

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-10

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-09

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-08

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-07

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-06

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-05

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-04

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-03

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-02

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2021-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-12

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-10

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-09

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-08

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-07

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-06

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-05

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-04

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-03

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-02

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2020-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2019-12

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2019-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2019-10

Magazine lezen
De vierseizoenenband wint aan wegdekaandeel, zo blijkt uit de jaarlijkse meting waarover we in dit nummer van Aftersales Magazine berichten. De geur van banden komt sowieso spreekwoordelijk van dit nummer. Zo gaan we op bezoek bij bandenspecialist Ron Ramaekers en bij de formule Bandenprof. Huibert van Zanten geeft zijn eerste interview na het vertrek bij VKV en Michel Dorrestijn verhaalt over zijn passie voor Nederland vanaf het water. In de rubriek wagenparkstatistiek een vergelijking tussen de bouwjaren 2018 en 2008, wat staat voor de gemiddelde leeftijd van ons actieve park. Johan van der Hoeven legt ten slotte uit waarom alle LKQ-grossiers voortaan als Fource door het leven gaan.

Aftersales Magazine 2019-09

Magazine lezen
Het onderdelenthema is een vast onderdeel op de redactionele kalender van Aftersales Magazine. Dit nummer laat echter mooi zien hoe de markt zich opmaakt voor de aanstaande energietransitie en de gevolgen daarvan voor de financiële basis onder het autobedrijf. Ook de verschuiving van autobezit naar mobility as a service (kortweg maas) komt nadrukkelijk aan bod, onder meer middels een gesprek met ABN-Amro en een bezoek aan een congres van Frost & Sullivan. De nieuwe flagshipstore van Louwman in Ridderkerk telt liefst 29 hefbruggen, reden voor een bezoek. Een andere nieuwbouw die goed is voor een reportage betreft die van Marco van Beek. De occasionverkoop ligt op recordkoers en voor de wagenparkstatistieken hebben we ditmaal een segmentanalyse. Henk en Laurens de Wit figureren samen in Buiten Kantooruren.

Aftersales Magazine 2019-08

Magazine lezen
Aftersales Magazine nummer 7 heeft een mooie artikelenmix voor u in petto. Uiteraard veel aandacht voor het thema opleidingen, want de autobranche is op alle niveau’s  op zoek naar beginnende en ervaren vakmensen. Vier pagina’s zijn ingeruimd voor een gesprek met Linda Jackson, de wereldwijd verantwoordelijke ceo van Citroën. Uw aandacht vragen we ook voor het gesprek met twee megadealers; Charles Gilchrist uit de VS en Dale Butcher van het Zwitserse Emil Frey. Zij kregen het podium tijdens Dealer Day 2019 in Verona. Voor ieder autobedrijf dat een werkplaats exploiteert – en dat zijn de meesten – is de APK met hoofdletters van GROOT belang. Een apk-analyse op de pagina’s 24 t/m 26. Voor de werkplaatspraktijk vertrok onze redactie naar het Drentse Dalen, waar ondernemer Ronnie Schepers de scepter zwaait. Daarnaast de diverse vertrouwde columns en analyses.

Aftersales Magazine 2019-07

Magazine lezen
De cover van Aftersales Magazine 6 belooft banden & equipment en dat is dan ook precies wat het nummer te bieden heeft. In Den Haag bijvoorbeeld waar Goodyear hun eerste overrijdbare bandenscanner neerlegde. Seat-topman Luca de Meo kijkt naar de nieuwe mobiliteit, wat tevens aan bod komt in de bijdrage rondom het congres in Verona. Ook brengen we een gesprek met Vaco-voorman Tim van der Rijken, onder meer rondom de impact van ADAS. Op onze cijferpagina ontleden we de import- en exportstromen in de eerste vijf maanden van het jaar. Bestuurder Kees van Oostenrijk blikt terug op vijftien jaar RecyBEM. In de Werkplaatspraktijk ditmaal Kees van Gent Banden-Wielen in Wijchen. Erik Stern, bij Bovag verantwoordelijk voor de tank- en wasbedrijven, legt uit hoe ze daar het ondernemersklimaat voor de leden proberen te verbeteren. Panda’s, Punto’s en 500’s, dat zijn in ons land het merendeel van de gekentekende Fiats. De C-segment-modellen zjin daarentegen schaars. In Buiten Kantooruren ten slotte de Stichting Koninklijke Luchtmacht Historische Vlucht.

Aftersales Magazine 2019-06

Magazine lezen
In de tweede reportage vanuit het Zuid-Koreaanse Seoul berichten we over het CITA-congres dat zich concentreerde rondom de apk-toekomst. De toestand van het voertuig zal behalve periodiek ook continu worden gecontroleerd, zo was de conclusie. De apk-toekomst zal ook een deeltjes-teller omvatten en Leon Andriessen biedt inzage in de details daarover. De vier letters ADAS vormen een rode draad door veel verhalen in het mei-nummer van Aftersales Magazine. Verder veel equipment, zoals de augmented reality aanpak bij Stokvis Equipment. Bart Kamps constateert dat equipment vervangen vaak slimmer uitpakt dan repareren. Auto Spijker in Loenen aan de Vecht figureert in onze rubriek Werkplaatspraktijk. Bedrijfsleider Rico Eerenstein geeft zijn visie op formuleloos ondernemen. In Buiten Kantooruren de passie van piloot Wim Jansen, als ondernemer onder meer bekend van Vakgarage Elburg.

Aftersales Magazine 2019-05

Magazine lezen
Een ongebruikelijk verhaal in het aprilnummer van Aftersales Magazine. De redactie kreeg namelijk een unieke kans om in Zuid-Korea een spookstad te bezoeken die dient om autonome voertuigen te testen. Het is niet het enige exclusieve verhaal dit nummer. We spraken AAG-ceo Jean-Jacques Lafont naar aanleiding van de overname van Parts Point Group. Dichter bij huis brengen de vaderlandse ondernemers ons die participeerden in ons rondetafelgesprek over de markt en de keuze voor een werkplaatsconcept. Formules vormen namelijk de rode draad binnen dit nummer. In Buiten Kantooruren een liefhebber van viertaktmotoren op twee wielen, in het dagelijks leven actief bij Athlon Nederland. Cijferliefhebbers kunnen hun hart ophalen met een analyse van het D-segment in ons wagenpark en de lease-kwartaalcijfers.

Aftersales Magazine 2019-04

Magazine lezen
Software-updates gebeuren steeds vaker over the air. Met de huidige technologie en aanstaande 5G-netwerken is dat ook steeds beter te doen. Hoofdredacteur Jos Veldhuisen gaat dieper in op wat een en ander voor het autobedrijf betekent.

Diagnoseklussen worden voor het autobedrijf steeds complexer. Met name comfortsystemen zorgen voor hoofdbrekens. TC Autotechniek profileert zich als partner van het autobedrijf en kan op allerlei gebieden op afstand behulpzaam zijn bij het stellen van de juiste diagnose.

Aftersales Magazine 2019-03

Magazine lezen
Aftersales Magazine brengt voor het februari-nummer een bezoek aan de nieuwe werkplaats bij Van den Udenhout in ’s-Hertogenbosch. Het is er een van de grote getallen. Deze editie betreft een oliethemanummer en we belichten daarom verschillende olietrends. Zoals de Nexcel-cartridge die van een oliewissel minutenwerk maakt. De smeerolieplas in de autobranche droogt voorlopig niet op, zo blijkt uit een enquête van Aftersales Magazine en een analyse van de markt. De nieuwbouw van AVA Benelux in Hapert illustreert de ambities van deze specialist in onderdelen voor motorkoeling en airconditioning. Nog te vaak wordt schade aan de motor niet gelinkt aan vervuiling. Ten onrechte, zegt Alex van den Bos, sinds kort technisch expert bij additievenproducent Xenum. Met een inpandige Bosch Car Service-vestiging wil ABS Autoschade Noord-Limburg in Horst synergie creëren voor de zakelijke markt. Verder een blik op de youngtimers in ons wagenpark. Wie rijden ze eigenlijk en wat zijn de volumemerken?

Aftersales Magazine 2019-02

Magazine lezen
Het nieuwe jaar begint voor Aftersales Magazine met een onderdelenthemanummer. Zo duiken we in de wereld van de turbo’s en bezoeken we het jaarcongres van Group Auto. De ontwikkelingen in de grossierswereld staan bovendien centraal, de gevolgen van de overnames afgelopen jaren tekenen zich duidelijk af. In de Werkplaatspraktijk een bezoek aan Zeist. Garagist Jan Wals (Bosch Car Service) vertelt over zijn passie ‘buiten kantooruren’: zingen over zee en haven. Verder in dit nummer een terugblik op het Nationaal Aftersalescongres, de apk-cijfers over 2018, de wagenparkcijfers van bouwjaar 2018 en een update over het nieuwe automerk Lightyear.

Aftersales Magazine 2019-01

Magazine lezen

Aftersales Truck

Aftersales Truck 2022-05

Magazine lezen

Aftersales Truck 2022-04

Magazine lezen

Aftersales Truck 2022-03

Magazine lezen

Aftersales Truck 2022-02

Magazine lezen

Aftersales Truck 2022-01

Magazine lezen

Aftersales Truck 2021-06

Magazine lezen

Aftersales Truck 2021-05

Magazine lezen

Aftersales Truck 2021-04

Magazine lezen

Aftersales Truck 2021-03

Magazine lezen

Aftersales Truck 2021-02

Magazine lezen

Aftersales Truck 2021-01

Magazine lezen

Aftersales Truck 2020-06

Magazine lezen

Aftersales Truck 2020-05

Magazine lezen

Aftersales Truck 2020-04

Magazine lezen

Aftersales Truck 2020-03

Magazine lezen

Aftersales Truck 2020-02

Magazine lezen

Aftersales Truck 2020-01

Magazine lezen

Aftersales Truck 2019-06

Magazine lezen

Aftersales Truck 2019-05

Magazine lezen
Op de cover van het augustusnummer van Aftersales Truck figureert Iveco’s nieuweling S-Way. Twan Heetkamp vertelt over de efficiencykansen van koeltrailers, terwijl Genmark vooruitblikt op de naderende Brexit en de groeistrategie waaraan het bedrijf vasthoudt. Daily Logistics koestert de ambitie van nul ongevallen en zet daartoe serieuze stappen. Ernst Jansen van Truck Support Venlo vertelt over zijn bedrijfsfilosofie en de gedachte achter de toetreding tot de clan van Top Truckers. Met Oegema Transport hebben we een jubilaris in de kolommen, het bedrijf bestaat honderd jaar. Bij Boonstra bezoeken we de nieuw gebouwde werkplaats, bij DFDS werd de vernieuwde werkplaats vereerd met een bezoek.

Aftersales Truck 2019-04

Magazine lezen
Natuurlijk veel aandacht voor het eerste Nationaal Transportcongres, dat in mei op initiatief van Aftersales Truck werd gehouden. De thema’s ter plaatse vormen ook rode draad door deze editie. Zo belichten we de EV-bestendigheid van truckwerkplaatsen, op basis van onderzoeken door Bovag, RAI, Oomt en Innovam. De elektrische truck, al dan niet gevoed door waterstof, komt op meerdere plekken terug in de kolommen. Zo zijn we te gast bij Breytner Transport en directeur Marie-José Baartmans. Ook bezoeken we de nieuwbouw van Euromaster in Nieuwegein en het werkplaatsproject van afvalinzamelaar HVC. Zo rond d-day voor de smart tacho kunnen we niet anders dan terug te blikken op hoe het zo mis kon gaan. Verder veel bandennieuws en de ervaringen met HaynesPro opgetekend uit de monden van het team bij Müller ETTTC in Duiven.

Aftersales Truck 2019-03

Magazine lezen
Het coververhaal van Aftersales Truck gaat in op de complicaties die het rijden met een A-Double biedt. Deze LZV met twee volwaardige trailers biedt extra eisen voor de dolly. We gaan op bezoek bij TC Seats en zien het proces om oude chauffeursstoelen nieuw leven in te blazen. Carrosseriebouwer Burgers legt uit waarom zij denken dat een fysiek overslagpunt in de vorm van een gebouw overbodig is. Krone en Liebherr onthullen een eigen koelmachine, de Celsineo. Broshuis Parts Production verkort levertijden. Verder een terugblik op Transport Compleet, een bezoek aan Burgparts.

Aftersales Truck 2019-02

Magazine lezen
Na de overname van Beneparts begint de jacht opnieuw, zo stelt de nieuwe CEO Jim Bronkhorst in Aftersales Truck. De opstelling van lobbyclub ACEA schoot een aantal Nederlandse vervoerders in het verkeerde keelgat. Eén van hen is Henk van der Wal, initiatiefnemer achter Cleanroadtransport.com, waar medestanders de urgentie van schoon wegvervoer benadrukken. Het zou een hoop schade en tijd schelen als een chauffeur voortaan elke trailer foutloos kan inparkeren bij het docking station. Bij de HAN Automotive in Arnhem zijn ontwikkelaars een eind op weg. In de huidige, veelzijdige brandstoffenmix is er één brandstof die al lang beloofd wordt, maar die maar niet in grote mate beschikbaar komt: Bio-LNG. Iveco en Shell kondigen aan dat deze brandstof volgend jaar beschikbaar komt. Wierda Voertuig Techniek, kortweg WVT, is gespecialiseerd in het modificeren van MAN-trucks voor met name de bouw- en grondverzetwereld. Met de goedkeuring van MAN en met behoud van fabrieksgarantie welteverstaan. Verder aandacht voor Eurol Specialty Lubricants, Transport Compleet Hardenberg en NextTechnician.

Aftersales Truck 2019-01

Magazine lezen

Archief Aftersales Magazine NL

Alleen al voor de vele inkoopvoordelen kun je beter kiezen voor een werkplaatsconcept, rekent Arjan Huesken van PartsPoint Group voor. Het is een van de conclusies in de conceptenspecial van Aftersales Magazine. Verder aandacht voor het ROSA-onderzoek met daarin de waarderingen van de deelnemers voor hun formule. In het coververhaal aandacht voor directaanname, maar dan bij de universeel. Daarnaast een verslag van het TU Automotive congres in München en het fabrieksbezoek aan Texa in Italië.

Aftersales Magazine 2018-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2018-10

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2018-09

Magazine lezen
Het augustusnummer van Aftersales Magazine gaat op bezoek in Schoonhoven bij een werkplaats met een fanclub. Ook schrijven we over de weg naar een nieuw werkplaatsconcept, vanuit de conceptgever. Zowel bij Kavo als bij Jari Techniek is een generatiewissel geweest. Automechanika toont de slimme werkplaats. Zit er weer toekomst in de brandstofcelauto? Het onderdelenthema komt van kaft tot kaft tot uiting, onder meer in de vorm van een uiteenzetting over Amazon.

Aftersales magazine 2018-8

Magazine lezen
Nummer zes van Aftersales Magazine ruikt zoals elk jaar ook nu bijna naar rubber en dat is dit jaar niet anders. Zo duiken we in het belang van apk voor de bandenverkoop en zijn we te gast op de nieuwe beurs Tire Cologne. Op het eigen testcircuit van Goodyear in het Franse Mireval beproeven we de nieuwe SUV-versie van de Eagle F1 Asymmetric 3. Daarnaast belichten we de details rondom TPMS en spreken we een bandenretailer met een heel eigen visie: Bülent Altinok. Over visie gesproken: Jaco Knoop is met groep van zes universele autobedrijven zeker een ondernemer in die categorie. Zijn overwegingen en ambities staan uitgebreid opgetekend. In Buiten Kantooruren aandacht voor Slot Racing Almere. Tot slot de nodige cijfers, zoals over de import- en exportstromen en de wagenparkopbouw.

Aftersales Magazine 2018-07

Magazine lezen
Opleidingen en schadeherstel zijn de twee thema’s die in het nieuwe Aftersales Magazine in ruime mate aan bod komen.

Het tekort aan geschoold personeel lijkt de groei van veel bedrijven in de weg te staan. In het magazine beargumenteert Joost Riphagen, directeur van Door Training en Coaching, hoe bedrijven medewerkers aan zich kunnen bieden. VOC-directeur Yolande van Doornspeek laat zich in een uitgebreid interview uit over hoe in- en uitstroom in de carrosseriebranche met elkaar te brengen zijn.

Wat schadeherstel betreft bieden we onze lezers een kijkje in het onlangs nieuw gebouwde pand van ASN Schonewille in Deurne en doen we verslag van het IBIS-congres in München en het schade event van Automotive Insiders over de keuzes waarvoor de schadebranche zich geplaatst ziet.

Deze onderwerpen, en meer, leest u in nummer 7 van Aftersales Magazine.

Aftersales Magazine 2018-06

Magazine lezen
Het meinummer van Aftersales Magazine is een equipmentspecial. Aan het woord komen dan ook de belangrijke leveranciers zoals Theo van Leeuwen, Autec-VLT en Bart Kamps, Explora. Twee bedrijven openden hun vestiging in Utrecht langs de A2: Kwikfit en WM Automaterialen. Aftersales Magazine ging er langs voor een reportage. Bij de HAN worden we bijgepraat over de toekomst van de aftermarket. In Buiten Kantooruren figureert Rob van der Hoort met diens vermaarde collectie Dinky’s. Verder een verslag van het Nationaal Telematicacongres en het Bovag schadeseminar.

Aftersales Magazine 2018-05

Magazine lezen
In deze conceptenspecial van Aftersales Magazine spreken verschillende branchegenoten zich uit over werkplaatsformules, garageconcepten en de kracht van samenwerking. Een ander kernwoord in dit nummer is verandering. Zo blikt Jeroen Vertongen van Sergoyne, terug op de lessen die hij leerde tijdens zijn bezoek aan Sillicon Valley. Verandering was ook de kern van het negende Clepa aftermarketcongres: onderdelenfabrikanten moeten kiezen. Over onderdelen gesproken, PSA-topman Christophe Musy geeft inzage in de multimerkenstrategie van deze OEM. Verder aandacht voor de komst van Autobooking.com en sportschutter Sjoerd Delsink in Buiten Kantooruren.

Aftersales Magazine 2018-04

Magazine lezen
De diagnosespecial van Aftersales Magazine combineert noviteiten op het gebied van apparatuur als ook inzichten over diagnose via the cloud. Alle grote leveranciers komen aan bod. Leverancier van diagnose op afstand Jifeline vertelt over de jongste ontwikkelingen en partnerships. De productgerichte werkplaatsformule Bosch Workshop Partner wordt geïntroduceerd. We gaan op bezoek bij de autobedrijven Jos Bouw in Nijkerk en Piet Brands in Zeijen. Verder interviews met Frank Toebes en diens collegae van NRF. Winterbanden blijken volgens onderzoek in naam van Kwikfit populairder geworden. We zoomen in op een kwart eeuw Kia in ons land. In Buiten Kantooruren dit keer: Hans Saris van Stichting 4wd Care

Aftersales Magazine 2018-03

Magazine lezen
Op het vijfde ConnecteDriver & Smart Mobilitycongres in Brussel lieten een vijftigtal sprekers hun licht schijnen over actuele thema’s als de connected car, de connected klant en de stad als ‘oefenterrein’ voor de ontwikkeling van connected services. Jorssen Noord: Een ‘autolocatie’ die zich profileert als ontmoetingsplaats en informatiecentrum van een mobiliteitsprovider met toekomstvisie. Autonoom rijden, connectiviteit, elektrificatie en sharing: dat zijn de vier troefkaarten (of ‘aces’) waarop de autosector moet inzetten in een snel veranderende wereld, aldus Jeroen Vertongen, directeur van Sergoyne Diagnostics. Dat merkonafhankelijke garagebedrijven het vandaag niet gemakkelijk hebben, lijdt geen twijfel. Het is meestal ook het eerste wat we te horen krijgen bij onze contacten met dergelijke bedrijven. De kennismaking met Steven Brocken was dan ook bijzonder verfrissend. Met zijn multimerkconcept Euro Repar Car Service koestert PSA grote ambities op de aftermarket. In een gesprek met Aftersales Magazine ontvouwt topman Christophe Musy zijn kijk op de business. “2018 wordt het jaar van de waarheid.”

Aftersales Magazine 2018-02

Magazine lezen
De traditionele eindejaars schadeherstelspecial van Aftersales Magazine gaat onder meer in op het door Roland Berger gehouden onderzoek naar de markttoekomst. Toekomstvisie staat ook centraal in ins ons gesprek met ABS Autoherstel. In de werkplaatspraktijk een bezoek Autoschade Van Rijnsoever. Verder een verslag van de carwashbeurs en het jaarlijks overzicht van de dealernetwerken en de ontwikkelingen daarin per merk. De vestigingenafbouw gaat langzamer dan verwacht, nog altijd.

Aftersales Magazine 2018-12

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2018-01

Magazine lezen
Aftersales Magazine 2017-12

Aftersales Magazine 2017-12

Magazine lezen
Een stijgende vraag naar allseasonbanden heeft ervoor gezorgd dat andere trends onderbelicht blijven. Dit constateert Joachim Viethen, bij Continental verantwoordelijk voor de key accounts. De export van occasions overstijgt al sinds jaar en dag de importaantallen. Maar het grote verschil tussen beide stromen is aan het verdwijnen. Voor het eerst sleepte een Autocrew-garage de prijs Autobedrijf van het Jaar in de wacht. In gesprek met de bescheiden maar ambitieuze mede-eigenaar Tjeerd Tjeersdma. Steeds meer universele autobedrijven en ex-merkdealers sluiten zich aan bij een werkplaatsconcept. Voor onderdelendistributeurs is het een must om hierin als partner op te treden. Midden in het centrum, aan de rand van de milieuzone in Utrecht ligt Vakgarage Autoweerd. Niet alleen vanwege de ligging is het een bijzonder bedrijf. Dat en meer in deze conceptenspecial van Aftersales Magazine.

Aftersales Magazine 2017-11

Magazine lezen
Werkplaatsvulling is de levensader van elk fullservice autobedrijf. In het oktober-number vertelt aftersalesmanager Ronny Lijster over zijn strategie om de werkplaatsen van Autogroep Twente te vullen en gevuld te houden. Dat die werkplaats met de digitale klanten en connected auto’s moet meegroeien blijkt ook het interview met Thierry Leblanc van Bosch. Verder een analyse van het Porsche-wagenpark in ons land. De afgelopen periode waren er veel seminars en congressen, met name in schadeland. Bovag en Focwa krijgen ruime aandacht, net als Akzo dat de Acoat Selected klanten en relaties ontving. Verder in het magazine: alles over OKcomply, de introductie van Site4cars en de toetreding van Van Poelgeest tot het regionale onderdelenplatform.

Aftersales Magazine 2017-10

Magazine lezen
In een exclusief gesprek met Aftersales Magazine legt John Quinn, ceo van LKQ Europe, uit waarom groei bovenaan zijn agenda staat. Toppers drijven groei garageformules, zo blijkt uit de analyse van Aumacon. Vooral de allergrootste formules zien hun deelnemersaantal nog groeien.
Er lijkt voorlopig geen einde te komen aan de opmars van de vierseizoenenband in Nederland. Gerard ten Buuren blikt vooruit op het aanstaande congres Hoe: “Universele autobedrijven zijn zo druk met de dagelijkse gang van zaken, dat het zoeken naar antwoorden blijft liggen.” Dan gaan we op bezoek in het Oud Gastel, bij autobedrijf van Jean-Pierre Oomen, beter bekend als Jean-Pierre de bandenexpert. In de wetenschap dat de aftermarket bestaat bij de gratie van eerste montage, schetst Dirk Vanderhaeghen (Lumileds) de ontwikkelingen op het gebied van autoverlichting. Ten slotte: bij de Loogman Groep krijgen medewerkers alle ruimte om zich te ontplooien binnen een organisatie die zelf ook continu wil blijven vernieuwen.

Aftersales Magazine 2017-09

Magazine lezen
Een letter en een cijfer op de cover vragen prominent aandacht voor de Bosch-reportage verderop in het nummer. Augmented reality, ofwel een verrijkingslaag boven de fysieke realiteit, bereikt de werkplaats. Aftersalesdirecteur Bart Bekkers geeft uitgebreid inzage in de strategische keuzes die binnen PSA momenteel gemaakt worden. Originele onderdelen voor een prikkie? Martijn Traas maakt er zijn business van. Opel-dealer Gebr. Vullings verwacht door aansluiting bij Euromaster meer klanten te kunnen trekken. Internationalisering bepaalt de toekomst van de grossier. In de rubriek Buiten Kantooruren: Jasper Verweij van DAT over zijn levenswerk kenteken.tv.

Aftersales Magazine 2017-08

Magazine lezen
Hoe groter hoe beter. Dat was, samengevat, de boodschap van onderzoeksbureau ICDP op de Dealer Day in Verona. De toekomst is aan de grote(re) dealerholdings. Maar blijft dan de menselijke maat? In de juli-editie stellen we die vraag op de cover. Welke skills de moderne automotive medewerker in huis dient te hebben, vertellen VOC, Heiwegen, HAN Autootive, GMTO en Automotions. Personeel met expertise biedt ook Maha, sinds 1 juli eigendom van Rupro Beheer. Lees ook hoe op het IBIS-schadecongres de factor ‘mens’ het zorgenkindje blijft.

Aftersales Magazine 2017-07

Magazine lezen
Gaat auto-onderhoud dan toch werkelijk veranderen in service aan huis? Als het aan Delticom ligt wel, getuige hun offensief rond mobiele bandenservice. Het juni-nummer is sowieso een magazine dat van kaft tot kaft naar rubber ruikt, zo veel bandenverhalen zijn er in te vinden. Aan het woord komen onder meer Tim van der Rijken (Vaco) en Robert-Jan Geurink (Tyrenet). Buiten de bandenitems aandacht voor de Dealer Day in Verona, de videodienst Citnow en de nieuwe standaarden uit voor de uitstoot van auto’s.

Aftersales Magazine 2017-06

Magazine lezen
Een bijzonder nieuwbouwproject siert de cover van Aftersales Magazine in mei. Het betreft een universeel die een filiaal opent voor Renault Service, als erkend reparateur. Verder in dat nummer een interview met Arnold van Bruchem, de voorman van de Suzuki-dealervereniging, en Patrick Moonen van Vakgarage Vught licht zijn carwashambities toe. Euromaster geeft inzage in de plannen rond glasherstel. In de rubriek Wagenparkstatistiek een focus op de gewichtsverdeling in ons park. Met Sokvis Equipment bezochten we een productiefaciliteit van Autopstenhoj. Ten slotte een uitgebreid verhaal over de keuring van hefbruggen.

Aftersales Magazine 2017-05

Magazine lezen
In het aprilnummer van Aftersales Magazine veel aandacht voor werkplaatsformules en -concepten. Niet alleen de gevestigde komt aan bod, maar met name ook de snel opkomende jongelingen zoals Autofirst, Autoprofijt en Carprof. Requal geeft uitleg over de gepleegde kwaliteitsinjectie. Edgar Brauckmann biedt een kijkje in zijn keuken sinds hij de werkplaats van acht tot acht openstelde. De ambitie van Corine Riem Vis (Ford) om de muur tussen sales en aftersales staat niet alleen, het is onderdeel van de groeiambitie. Het businessmodel van de autobranche verandert immers in rap tempo. Volgens René Seyger van Roland Berger klampen de huidige marktspelers nog te veel vast aan oude gewoonten wat toekomstbestendigheid in de weg staat. In de rubriek Buiten Kantooruren vertelt Martin Vriens over zijn grote liefde Isabella. Borgward Isabella welteverstaan.

Aftersales Magazine 2017-04

Magazine lezen
Het maart-nummer van Aftersales Magazine is een diagnosespecial. Zo gaat de redactie op zoek naar de lusten en lasten van de originele fabriekstesters die in de dealerwerkplaats gebruikt wordt en belichten we de over the air diagnose. Bosch zet alles in om de klant ‘connected’ te houden, aldus Gerwin Vegter en William Potgieter.
Daarnaast betoogt Alex Schakel, de voorman van de Ford-dealervereniging, dat private lease een kwestie van kortetermijnpolitiek is. Ook veel aandacht voor de ambities bij het merk Nissan.
Grossiersketen WM Automaterialen reageert bij monde van Harm Harmsen op de uitbreidingsgeruchten: “We zijn er en we blijven.” In de rubriek ‘Werkplaatspraktijk figureert Garage Jansen uit Hoogeveen, terwijl in de rubriek ‘Buiten Kantooruren’ het duo Jaap Timmer en Leo Fransen spreekt over hun passie voor de TT. Enkele weken later overleed Jaap Timmer, voor velen onverwacht.

Aftersales Magazine 2017-03

Magazine lezen
Het februari-nummer van Aftersales Magazine staat bol van de verhalen rond smeermiddelen. Zo ontmoeten we Johan en Martijn Pfeiffer, de mannen achter het jubilerend oliemerk Eurol. Bert Pennock verhaalt over de gevaren van motorvervuiling, even verderop in het blad zien we die ook terug dankzij Motorcheckup. In de Wesp-rubriek analyseren we de per merk gefactureerde olieprijs en we duiken in het Shell 2050-scenario. Ook de evolutie op het vlak van koudemiddelen komt aan bod. Autobedrijf De Lange in Tiel figureert in de rubriek Werkplaatspraktijk en Patrick Andriessen vertelt over zijn Buiten Kantooruren.

Aftersales Magazine 2017-02

Magazine lezen
Klanten en onderdelen digitaliseren in rap tempo, zo is de rode draad in het eerste Aftersales Magazine van 2017. Zo is er aandacht voor Drive PX2, het kunstmatig brein van de auto. De branche kijkt niet alleen naar digitaler wordende auto’s, ook de klanten digitaliseren. De angst is dat een Booking.com-achtige speler de spelregels gaat veranderen en dat die speler ook nog eens niet uit de traditionele autobranche zal komen. Verder een interview met de kersverse Kia-dealervoorman Joop Iriks, gaan we op bezoek bij AD Autobedrijf Marco Groen en de Autobedrijf van het Jaar-winnaar. Cor Baltus onthult zijn plannen met de magazijnen binnen de Parts Point Group; en Denis Maessen blikt terug op zijn Focwa-periode.

Aftersales Magazine 2017-01

Magazine lezen
In een exclusief interview blikt nestor Frans van Heck terug op een bewogen carrière en de ontwikkelingen die erop volgden. Het jaarlijks overzicht van de dealernetwerken laat zien dat de nieuwverkoop per vestiging weer onder de 200-grens gedaald is. Ook traditioneel voor het einde van het jaar is de rondgang langs de schadeketens en de lakfabrikanten. De connectiviteit stimuleert ten slotte de herinrichting van de autobranche, zo bleek in München. Verder interviews met Autocrew, Autoprofijt, Kwikfit, Schadeherstelmeester en Servicebook.

Aftersales Magazine 2016-12

Magazine lezen
In een exclusief interview geeft Rob Wagman, ceo van LKQ inzage in de ambities om autobedrijven te ondersteunen met consumentgerichte acties. Doel: meer werkplaatsomzet. Verder in het november-nummer van Aftersales Magazine een uitgebreide reportage van de nieuwbouw die Porsche Centrum Maastricht opende. Autofabrikanten geloven in de app-gestuurde klant, tenminste volgens de verschillende managers tijdens het TU Automotive congres. Als introductie van het thema ‘werkplaatsconcepten’ belichten we de veertig grootste formules van ons land. Daarnaast duiken we dieper in de nieuwe dienst James Helpt en praten we met een franchisenemer van Euromaster. Het jubilerend Vakgarage blikt terug en vooruit.

Aftersales Magazine 2016-11

Magazine lezen
Aftersales Magazine besteedt in het oktober-nummer veel aandacht aan de digitale ontwikkelingen in de autobranche. Ook Gerard ten Buuren (Bovag) sprak erover in zijn ‘maiden speech’ op het congres Onafhankelijke Autobedrijven. De vrijage tussen Focwa en Bovag wordt ook belicht in deze editie, mede naar aanleiding van een event bij Automotive Insiders. De Duitse brancheorganisatie ZDK pleit voor stringente emissiecontroles en Aftersales Magazine dook in de materie. In het nummer verder een bezoek aan Adrie Valentijn in Zaltbommel, de ondernemer groeide uit van een eenmanszaak tot een drukbezet autobedrijf met vijf monteurs: zijn succesboodschap laat zich samenvatten met ‘doen wat je zegt’. Volvo-dealer Arendsen blikt vooruit op de oplevering van de gestarte nieuwbouw. Ten slotte gaan we op bezoek bij Jan van der Kooi om over zijn passie voor Lotus te spreken en rijden we met de nieuwe Grabber-modellen van General Tire.

Aftersales Magazine 2016-10

Magazine lezen
Winterbanden in de winter en zomerbanden in de zomer, luidt nog altijd het credo. Maar dat neemt niet weg dat de vierseizoenenband aan een serieuze opmars bezig is. Dat is één van de onderwerpen in het winterbandenthema van Aftersales magazine. In dit nummer natuurlijk volop aandacht voor diverse trends en marktontwikkelingen in de bandenwereld. Maar aan het woord komt ook de voorzitter van de Mazda dealervereniging over de gestage groei die dit merk doormaakt. Over veel ambities, innovatief vermogen en veel geld gaat het verhaal van autofabrikant Daimler die serieus aan de slag gaat met elektrische mobiliteit. En AAS directeur Nicole Spenkelink vertelt in een interview over de transitie van de schadeketen en de toekomstvisie voor 2020.

Aftersales Magazine 2016-09

Magazine lezen
Dat de benzinemotor steeds meer dieselkarakteristieken kent zorgt voor bijkomende problemen en dat leidt tot de introductie van de benzineroetfilters. Het is één van de onderwerpen in de onderdelenspecial van Aftersales Magazine. Dit augustus-nummer verhaalt over Roosendaal waar de merkdealers via Part-One goede ervaringen hebben in de onderdelenverkoop. Natuurlijk komen ook de grossiers uit de vrije markt aan bod, inclusief een nieuwe toetreder in die drukke markt. We gaan in gesprek met Thomas Edens (Finnik) over de voorspellende werking van data. Een blik over de grens brengt ons bij de Beerens Groep. In het kader van Automechanika ten slotte een vooruitblik op die vakbeurs en de afsluitende aircoconventie.

Aftersales Magazine 2016-08

Magazine lezen
Kenneth van Dam van The Plan B Company is een specialist als het gaat om de digitale wereld. Hoe geld te verdienen met telematica is zijn gespreksonderwerp, dat hij in een exclusief interview met Aftersales Magazine nader uitlegt. Hij was ook spreker op het eerste Nationaal Telematica-congres van Automotive Insiders, waarvan een verslag in dit nummer. Verder in het juli-nummer veel nieuws uit de schadeherstelbranche. In onze rubriek Buiten Kantooruren, vertelt Irene Lieben, werkzaam bij Nissan dealer Arend Auto in Amersfoort over haar meer dan actieve passie voor autocross.

Aftersales Magazine 2016-07

Magazine lezen
Alle G20-landen, tachtig procent van de autofabrikanten, brancheorganisaties en internationale grossiersgroepen; het is maar
een greep uit de klanten die informatiespecialist IHS Automotive tot haar reguliere clientèle kan rekenen. Aftersales Magazine sprak exclusief met Tim Armstrong, vicepresident Forecast & Planning, over zijn visie op de automobielindustrie. Verder in het juni-nummer veel bandennieuws, natuurlijk een blik op de eerste Equipvak en Marcel ter Horst vertelt over zijn activiteiten Buiten Kantooruren.

Aftersales Magazine 2016-06

Magazine lezen
De jaarlijkse equipmentspecial van Aftersales Magazine biedt een vooruitblik op aanstaande Equipvak, de nieuwe vakbeurs in Haarlemmermeer. Voor het coververhaal verdiepen we ons in Volvo Personal Service, het concept zoals dat door Volvo-dealer Buitenweg is uitgevoerd en verder over het netwerk zal worden uitgerold. In Nijmegen is een fraaie multimerkendealer opgeleverd wat een uitgebreide fotoreportage opleverde. Een gesprek met de voormannen van de Honda-dealervereniging toont hun strijdvaardigheid. De statistiekpagina toont de apk-cijfers van het segment lichte bedrijfswagens. Femke Teeling geeft inzage in haar plannen met Focwa.

Aftersales Magazine 2016-05

Magazine lezen
In de conceptenspecial deze maand bij Aftersales Magazine veel aandacht voor de zakelijke opdrachtgevers. Denk aan Leaseplan die sturing op het dealerkanaal niet meer vanzelfsprekend noemt. Daarnaast blikken we vanuit de concepten naar die markt om te horen hoe zij het verschil maken. Marco Broere, directeur Louwman Dealer Groep, vertelt over de recente overnames en biedt inzage in het occasionbeleid binnen de groep. Ook op de statistiekenpagina veel aandacht voor occasions. Dan de dieseltechniek. Er zijn dingen die je als autobedrijf op dat vlak wilt uitbesteden, maar waarom en wanneer? Waar leg je de grens van wat je zelf allemaal wilt kunnen? In Buiten Kantooruren staat ditmaal een ultraloper centraal: strategisch aftersalesmanager bij Broekhuis, Gerbrand Reijnoudt.

Aftersales Magazine 2016-04

Magazine lezen
Het maart-nummer van Aftersales Magazine staat in het teken van diagnose in de brede zin van het woord. Zo kijken we achter de coulissen bij een aantal hulplijnen voor autobedrijven en de vragen die ze daar te beantwoorden krijgen. Verder vertelt Martin Kaspers over de transitie die Euromaster momenteel doormaakt en de rol die de nieuwe offertetool daarin moet spelen. In de merkenmonitor de Opel-dealervereniging. Tot slot nog een uitgebreide blik op het aftermarketprogramma van OE-fabrikant Denso.

Aftersales Magazine 2016-03

Magazine lezen
De kansen op klantenbinding, die het aanbieden van een garantieproduct, geeft, worden belicht in het februari-nummer van Aftersales Magazine. Ook pechhulp biedt dergelijke kansen. Verder een exclusief interview met de topman van dealergroep PGA, Simon Luijckx, die zijn licht laat schijnen over de toekomst van retail en het bijbehorende vastgoedvraagstuk. Ook is er veel aandacht voor de ontwikkelingen in de wereld der smeermiddelen. De eerste ervaringen met de runflatband voor auto’s zonder runflat affabriek zijn goed, maar gaat de branche de Bridgestone Driveguard ook actief promoten? Bridgestone is ervan overtuigd.

Aftersales Magazine 2016-02

Magazine lezen
Telematica is het begrip dat zich als een rode draad door het januari-nummer van Aftersales Magazine weeft. Het merkkanaal neemt duidelijk een voorsprong op de universeel. Dit blijkt onder meer het uit het interview met Martin Rosell, directeur van Volvo-dochter Wireless Car. Verder een gesprek met Cor Baltus in zijn nieuwe rol als voorzitter van RAI Vereniging, afdeling Autovak. Remmenspecialist Brembo heeft heel wat noviteiten te melden en deed dat vanuit de thuisbasis in Bergamo. Het verslag ervan staat in dit nummer. Ten slotte de apk-jaarcijfers die onder meer een extreem dealervast hybridesegment laten zien.

Aftersales Magazine 2016-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-12

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-10

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-09

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-08

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-07

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-06

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-05

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-04

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-03

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-02

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2015-01

Magazine lezen
2014 was een zwaar jaar voor de schadebranche, maar de verwachtingen voor het nieuwe jaar zijn (nog) niet veel beter. In deze schadespecial lees je er alle over. Daarnaast veel interviews, telematicanieuws, connected cars, Focwa gaat orde op zaken stellen, bijtelling in de showrooms en de schadegroep van Van Mossel groeit.

Aftersales Magazine 2014-12

Magazine lezen
Het wordt niet meer zoals het was, hoe moet de branche zich aanpassen? In deze editie daarom diverse blikken op de aftersales-, lease- en schadesector. En hoe staat het met de werkplaatsformules, reparatie, onderhoud en banden? Naast diverse interviews, columns, kort nieuws, bandencijfers, statistieken en carwashnieuws, is er natuurlijk ook de rubriek Buiten Kantooruren en diverse analyses.

Aftersales Magazine 2014-11

Magazine lezen
In deze schadespecial veel rumoer door Achmea en Schadegarant. Daarnaast de resultaten uit een groot onderzoek waaruit bljikt dat de werkplaats steeds minder ver vooruit gepland wordt. De autobranche stevent ook nog eens af op het slechtste jaar aller
tijden. Verder de vaste rubrieken, kort nieuws, een terugblik op Autoprof Hardenberg, vele interviews en columns.

Aftersales Magazine 2014-10

Magazine lezen
Hoog autonome auto’s, onzekere verhoudingen en
terugvechtende dealers. ICDP schetst de toekomst in deze editie. Verder heel veel over banden, autverzekeringen, James, Automechanika, wagenparkstatistieken, TPMS, Apollo, Carglass en de rubrieken Blik op de Branche, Schaal van Bikker en Buiten Kantooruren.

Aftersales Magazine 2014-09

Magazine lezen
Deze editie staat in het teken van onderdelen. De onderdelenstroom in schadeherstel wordt complexer en je leest onder andere een interview met filterfabrikant Sogefi. Daarnaast is er nieuws over Brezan, Mac Oil, Supply IT en Romess, maar ook de rubrieken Blik op de branche, Schaal van Bikkes, diverse columns treft je ana. Nieuws van Vredestein, Wesp, Doyen, Varta, Mann + Hummel, Automechanika en product- en kortnieuws is ook opgenomen.

Aftersales Magazine 2014-08

Magazine lezen
In deze editie: Hoe groot is de bandenmarkt eigenlijk? De eerste verrijdbare spuitcabine is in ons land. De schadewereld staat aan het begin van een transitie. Schadeketen Care is op alle fronten hard bezig. Daarnaast ook onder andere de Blik op de Branche, divers kort nieuws, De RAI-Bovag Barometer, Carwash, de Schaal van Bikkers en diverse interviews.

Aftersales Magazine 2014-07

Magazine lezen
Alles over de bandenmakt, een interview met Goodyear en GTN, grote stappen voor Hella met remblokken en telematica maakt autofabrikant uiterst alert. Dit en meer bandengerelateerde onderwerpen en de de vaste rubrieken als Buiten Kantooruren en de Schaal van Bikkers in dit nummer van Aftersales Magazine.

Aftersales Magazine 2014-06

Magazine lezen
De machtsverhoudingen binnen de autobranche gaan veranderen. Daarom in deze editie van Aftersales Magazine de visie van de Rabobank. Verder de terugkeer van Opel, een exclusief uitvoerig gesprek met Derek Bryan, de Europese verkoopdirecteur van Fleetmatics.

Aftersales Magazine 2014-05

Magazine lezen
In dit nummer: LKQ-Sator verraste de markt met de overname van vijf belangrijke grossiers en kiest voor ‘voorwaartse integratie’ en wel of geen werkplaatsformule: het staat als een
paal boven water dat concepten belangrijker
worden. Verder verhalen over toekomstbestendig
businessmodellen, telematica en concepten.

Aftersales Magazine 2014-04

Magazine lezen
Deze editie 84 pagina's met aftermarketnieuws, ondermeer over Magneti Marelli, Brezan, AAS, Cooldrive, Bridgestone, Euromaster, uitlaten, gereedschap, Vredestein, Autoprofessioneel, Shell, carwash, werkplaatsinrichting en airco. Uiteraard ook een nieuwe Blik op de Branche, Buiten Kantooruren en Schaal van Bikkers.

Aftersales Magazine 2014-03

Magazine lezen
Het vakblad voor de autobranche richt zich in deze editie vooral op het thema 'Olie'. Eurol investeert fors om haar positie te verbeteren. Oirschot Olie versterkt haar marktpositie met Mobil Service en Kroon-Oil doet een strategische herpositionering. Naar deze achtergrondverhalen ook divers productnieuws, veel APK-cijfers en occasionnieuws, maar ook columns, Buiten Kantooruren en De Schaal van Bikkers.

Aftersales Magazine 2014-02

Magazine lezen
De grossier is de levensader van het garagebedrijf. Het eerste magazine van 2014 staat in het teken van onderdelen. In onderdelenland spreken we graag over de bloedgroepen, als we het hebben over de distributeursgroepen zoals Van Heck, AD, en Doyen. Nu lijkt het de laatste tijd wel alsof er bloedtransfusies plaatsvinden, vergelijkbaar met de doping die de wielerwereld lange tijd ontsierde.

Aftersales Magazine 2014-01

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-12

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-11

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-10

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-09

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-08

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-07

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-06

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-05

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-04

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-03

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-02

Magazine lezen

Aftersales Magazine 2013-01

Magazine lezen
Wat is de stand van zaken in de huidige diagnosemarkt? Intelligente diagnosesystemen kunnejn straks zelf hun eigen diagnose stellen. Diagnose is dan ook het thema van magazine 10. Daarnaast is er veel te doen rondom de verhoudingen tussen dealers en universelen. Is er meer begrip en ruimte voor samenwerking? En is herinrichting noodzaak en een nieuw businessmodel? Daarnaast mooie schadeverhalen, veel productnieuws en interviews.

Aftersales Magazine 2012-10

Magazine lezen
Het winterbandenseizoen is weer begonnen en daarom dit keer daar veel artikelen over. Zo presenteerde Nokian onlangs haar nieuwe banden op het Zweedse Gotland. Ook Halfords start met bandenverkoop en de bandenwisseltarieven blijken nogal uiteen te lopen. Universeel, grensoverschrijdend en budgetlijnen: dat is het belangrijkste nieuws van Automechanika. Uiteraard is er ook weer een Blik op de brance, Buiten Kantooruren en Schaal van Bikkers.

Aftersales Magazine 2012-09

Magazine lezen
We houden de adem in tot 2014, want vanaf dan gaat het weer beter met de Europese auto-industrie. Onder meer dit onderwerp staat beschreven in magazine nummer acht, dat het thema 'Onderdelen' heeft. Het tipping point blijkt cruciaal in de aftersalesstrategie en toleranties worden steeds kleiner en temperaturen steeds hoger in de motertechniek. Federal-Mogul schetst de gevolgen. Ook lees je alles over het verschenen boek van Johan Koskamp, het fabrieksbezoek aan Gates en heel veel over onderdelen.

Aftersales Magazine 2012-08

Magazine lezen
Editie zeven neemt de schadebranche onder de loep met overzichten waar alle schadeketens zitten en waar niet, wat het effect is van de recente ontwikkelingen op ketenniveau en ander klein en groot schadenieuws. Daarnaast artikelen over onder andere Van Leeuwen, Max-Repair, Doyen, Stern Point, Hartsant en Focwa, maar ook diverse spraakmakende columns. In Buiten Katooruren scheert Gilbert Groot van GMS Europe op zijn blote voeten over het water.

Aftersales Magazine 2012-07

Magazine lezen
Van magazine nr.6 druipt het rubber af, het draagt namelijk het thema banden. Bandennieuws, alles over het komende bandenlabel export door ditributeurs,een verslag van het Europese dealercongres, Automechanika, banden, banden en banden. Uiteraard ook weer de rubriek Buiten Kantooruren en De Schaal van Bikkers. Op de achterflap prijkt weer een analyse, dit keer de brandstofmix in segmenten.

Aftersales Magazine 2012-06

Magazine lezen
Het gereedschappenthema voert in dit magazine vanaf pagina 45 de boventoon. Daarnaast is er nieuws over de onderdelenvoorziening van Fiat en Chrysler, legt Amerikaans onderzoek de vinger op de zere plek en leest u alles over de onderdelenstroom van Volkswagen en de banden onder het rijdend wagenpark.]

Aftersales Magazine 2012-05

Magazine lezen
In magazine vier van 2012 wordt ondermeer ingegaan op een brede visie op trends en marktontwikkelingen, de stellige onwil van autofabrikanten, de dreiging van telematica in personenauto's op de conventionele servicebeurt in 2020, de interne veranderingen bij Bosch aftermarket en de groeiende macht van grote dealerholdings.

Aftersales Magazine 2012-04

Magazine lezen
Het 25ste nummer van Aftersales Magazine is uit. Het jubileumnummer bevat verhalen over de Rabobank, schadeketen ABS, het testcentrum van Bridgestone in het Zweedse Lapland en de bandentest van de ANWB. Daarnaast wordt de voortgang van elektrisch rijden onder de loep genomen, wordt ondernemer Frank Beelen aan de tand gevoeld en werkt Delphi hard aan groei. Dit en meer in de 112 pagina's dikke feesteditie.

Aftersales Magazine 2012-03

Magazine lezen
Aftersales Magazine nr. 2 (2012) heeft een olie-thema. Het coververhaal gaat over de intensieve samenwerking tussen grossier en garagist voor de juiste werkwijze met gedifferentieerd olieaanbod. Daarnaast verhalen over Stern, Van Kerkhof & Visscher (Infiniti), de landelijke ambitie van Motorhuis, schadeketen AAS, de reiniging van roetfilters en de Energy Outlook van Exxon mobil.

Aftersales Magazine 2012-02

Magazine lezen
Het eerste magazine van 2012 heeft als hoofdthema 'onderdelen'. Daarom een coververhaal over de nieuwe Panda, van onderdeel naar een complete auto. Er worden onderdelentrends in kaart gebracht en de Corner Module van TRW integreert een leveringsgamma. Grossier Heuts breidt uit en er wordt een blik geworpen op accutechniek. Uiteraard is er zoals altijd de blik op de branche, de Schaal van Bikkers, zijn er diverse columns, productnieuws en de rubriek Buiten Kantooruten. Lees je weer mee?

Aftersales Magazine 2012-01

Magazine lezen
Het laatste nummer van 2011 heeft als thema Autolakken. Daarom een coververhaal met Schadegarant, dat binnenkort start met tevredenheideinquetes. Verder brainstormen Certified First-deelnemers over de markt, is er een herstructurering op komst bij Alwaysbemobile Company en gaat Leaseplan aan de slag met resellers. In nummer twaalf ook onder meer nog aandacht voor het pleidooi voor de criteria van remanufacturing en de aftermarket richting 2012.

Aftersales Magazine 2011-12

Magazine lezen
In magazine nummer elf van 25 november 2011 gaat het veel over garageconcepten. Opvallend is dat Volvo de onderdelendistributie wijzigt. De regionale distributiecentra nemen de rol van dealermagazijn over. Het universele concept Eurorepar van Citroën wordt uitgelicht en de formulemanager bevindt zich steeds meer op grossiersniveau. Wat het motief is om in een formule te stappen verschilt per bedrijf. In deze editie worden twee uiteenlopende voorbeelden behandeld. Dit keer gaat het coververhaal over de onderschatting van de technologietrends in de autobranche. Clepa-ceo Holmqvist legt hierbij de vinger op de zere plek. Er is uiteraard veel meer over de aftermarket te melden...

Aftersales Magazine 2011-11

Magazine lezen
[Het thema van dit nummer is diagnose en daarom komen er veel artikelen terug met dit onderwerp. Zo blijkt pass thru een fiasco en is systeemkennis leidend.Ook wordt de groei van Citroën Nederland uitgelicht, evenals de equipment van Würth. Het AD, Bovag, Focwa en ECSA organiseerden congressen, waar verslag van gedaan wordt. Bekende namen als Bridgestone, Point S, Shell, Mercedes en Denso komen ook terug in magazine nummer 10 van 2011. Uiteraard is er veel meer te lezen in de 104 pagina's.

Aftersales Magazine 2011-10

Magazine lezen
Magazine nummer negen 2011 telt maar liefst 120 pagina's met aftermarketnieuws. Er wordt teruggeblikt naar de IAA en er wordt gekeken naar de marktkansen voor erkende reparateurs. In de autotest dit keer de Citroën DS4. Er is ook aandacht voor dealers met een eigen webshop die zelf de regie houden over de onderdelenhandel. Dit keer staat het blad in het teken van winterbanden. Zo is er veel productnieuws over banden en zijn er vele bandennieuwtjes opgenomen. Ook worden de werkplaatsconcepten in beeld gebracht.

Aftersales Magazine 2011-09

Magazine lezen
Editie 8 van 2011 gaat in op een gesprek met een schadeherstellende barista die van wielrennen houdt. Daarnaast is er het coververhaal en heb je ooit willen weten hoe een schokdemper gefabriceerd wordt? Er is ook te lezen dat Renault haar aftersalesstrategie intensiveert en dat de APK over zijn piek heen is, groei is er alleen 'op leeftijd'. Een artikel met een blik in de voorraad en omzet van de gemiddelde Nederlandse grossier is te vinden op pagina zestig. Volgens Autoliv is de voorruitairbag aanstaande, merkdealers lanceren universele werkplaatsconcepten en het netwerk van de grote grossiers is in beeld gebracht.

Aftersales Magazine 2011-08

Magazine lezen
Deze editie van Aftersales Magazine bevat interessante verhalen over de groei van Hyundai, een driekoppige leiding die Sator de komende
jaren gaat aansturen, schadestuurder Meeus komt aan het woord, op weg naar 2020 zullen schadenetwerken een andere definitie krijgen, het contrast tussen nieuwe en gebruikte SUV’s, twee decennia Vakgarage en de multimerkendealers na de BER.

Aftersales Magazine 2011-07

Magazine lezen
In magazine zes van 2011 staat te lezen dat Fiat flinke vooruitgang geboekt heeft in het verkrijgen van een meerderheidsaandeel in Chrysler. Rijden op stroom kent vele verschijningsvormen. GM ziet in elektrische auto's slechts een opmaat naar rijden op waterstof. Universelen opgelet: de dealer aast op het werkaanbod uit het segment tot 12 jaar oud. Verder staan dit keer intelligente acculaders centraal in de rubriek Aftersalespodium.nl en is er toch weer discussie over de BER.

Aftersales Magazine 2011-06

Magazine lezen
In het coververhaal deze keer: Minder werk, lager tarieven en stuurders die zoekende zijn. Het is behoorlijk onrustig in de autoschadebranche. Er zijn flink wat namaaklagers in beslag genomen en Saab krijgt redding van Chinese zijde. In de rubriek Aftersalespodium staan dit keer de remmentestbanken centraal. Service Best opent nieuwbouw vanuit groeiambitie en er wordt regionaal samengewerkt binnen een landelijk samenwerkingsverband van grossiers.

Aftersales Magazine 2011-05

Magazine lezen
Het april-nummer van Aftersales Magazine staat in het teken van banden, wat onder meer blijkt uit de exclusieve introductie van Pirelli's nieuwe Cinturato P1 in Zuid-Italië. Ook de noviteiten van de andere bandenfabrikanten krijgen aandacht. Toyota weet de grote beurt drastisch sneller uit te voeren en ook bij Volvo kijkt men naar een nieuw werkplaatsconcept. In een nabeschouwing blikken we terug op de afgelopen Autovak RAI. In een analyse belichten we het dilemma rondom de aircoservice. Dura Vermeer licht de visie op wagenparkbeheer toe. Een primeur tenslotte betreffen de DPF Cleaner van JLM en de lastoortstester van Laskar.

Aftersales Magazine 2011-04

Magazine lezen
Aftersales Magazine 3 2011 gaat in op het Salon van Genève, het zijn weer de Europese merken die de toon zetten. In zijn nieuwe rol als vice-president aftersales bij Nissan Europe gaat Nederlander Peter Cornelis al vroeg ervaring op doen met elektrische aftersales. De nieuwe Eagle F1 is helemaal klaar voor de labels. Transmissieproblemen zijn voer voor specialisten; een blik in de keuken. In Waalwijk is een Dynostar rollenbank in aanbouw en de investeringen houden daar niet mee op. En we zijn op bezoek bij het Europees klantcontactcentrum van Daimler. Maar natuurlijk ook heel veel Auotvak RAI 2011-nieuws!

Aftersales Magazine 2011-03

Magazine lezen
In het tweede magazine van 2011 onder meer de volgende onderwerpen:

Giorgio Gorelli over dealerstrategie Fiat Nederland.
De Nederlandse Fiat-importeur heeft een nieuwe algemeen directeur die bovendien het experiment met Chrysler-Lancia’s mag uitvoeren.

Een fabrieksbezoek aan Johnson Controls
Het management van Varta wil het marktaandeel middels een groot investeringsprogramma uitbouwen.

Peugeot 508
Traditionele businessmodellen staan onder druk dankzij de komst van nieuwe, vaak virtuele toetreders. Voor sommigen een lust, anderen blijven huiverig.

ExxonMobil bundelt smeermiddelen onder Mobil-merk
Het smeermiddelenmerk Esso verdwijnt van de schappen.

Aftersales Magazine 2011-02

Magazine lezen
In Aftersales Magazine nummer één van 2011 komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: Na een werkzaam leven tussen de banden en op het circuit is het tijd voor een nieuwe setting voor 'Mr. Toyo' Gijs van Beusekom, fabrieksbezoek betreffende de winterbandenproductie van Bridgestone, werkplaatsefficiency, Arbo en hefbruggen en webshops zetten relaties op scherp.

Aftersales Magazine 2011-01

Magazine lezen
In het laatste nummer van 2010 brengt Aftersales Magazine een uitgebreid overzicht van de nieuwste generatie aircoservicestations,spreekt dealerman Jaap Timmer over de nieuwe divisie binnen Cecra, blikt Care-directeur Johan van Klinken vooruit op zijn investeringsplannen voor 2011 en pleit Autec-VLT-directeur Theo van Leeuwen er bij klanten voor niet langer te investeren in stempelhefbruggen. Italiaanse consortia bewijzen dat merkdealers wel degelijk de logistiek rond de grossiersfunctie goed kunnen invullen. Verder in nummer 10 veel aandacht voor laknieuws en -ontwikkelingen. Kent u de VR6-motor van Volkswagen nog? Het terugkerende legendarische motormerk Horex komt met zo'n motorvorm voor tweewielers. In de autotest die 'andere' nieuwe Nissan, de Juke.

Aftersales Magazine 2010-10

Magazine lezen
Editie negen gaat onder meer in op het feit dat dealergroepen als grossier rendabel kunnen zijn, België zet KM-fraudeurs de voet dwars en dat de werkplaatsvulling de komende jaren afneemt. Dit keer is er in totaal 68 pagina's aftersalesnieuws.

Aftersales Magazine 2010-09

Magazine lezen
In nummer 8 van Aftersales Magazine veel groeiambitie. Zowel Kwik-Fit, Profile Tyrecenter, als lakleverancier Valspar verwachten te groeien de komende jaren. Als fabrieksbezoek deze keer: sportwagenmerk Wiesmann, in de test de Harley 103 Twin Cam en een uitgebreide kennismaking met de Opel Ampera. Tenslotte alle aandacht voor het winterbandenseizoen.

Aftersales Magazine 2010-08

Magazine lezen
oktober-uitgave van het Nederlandstalig vakblad voor de autobranche Aftersales Magazine. In deze uitgave onder meer Cash4cars, de Audi A1, Bridgestone uit de Formule 1, Leon Nelissen, Color Glo, Martin Schilder gaat universeel, xenonproductie bij Philips en de Automechanika.

Aftersales Magazine 2010-07

Magazine lezen
Septemberuitgave van autovakblad Aftersales Magazine met onder meer in de autotest de Alfa Giulietta, de aftersalestraining rondom de nieuwe Saab 9-5 en heel veel nieuws uit onderdelen- en grossiersland. Middels een fabrieksbezoek aanschouwen we de geboorte van een homokineet en we blikken vooruit op de aanstaande Automechanika. Tenslotte aandacht voor familiebedrijven.

Aftersales Magazine 2010-06

Magazine lezen
De vijfde editie van vakblad Aftersales Magazine is een special over schadeherstel met als hoofdonderwerp de Focwa marktcijfers en de analyse van secretaris Karel Bukholczer. Verder aandacht voor de RM Best Painter Contest die voor het eerst door een vrouw werd gewonnen, voor de nieuwe producten van Henkel en voor de plannen van jubilaris Luc van Bussel met AHGN. In de autotest de controversiële Jaguar XJ. Tenslotte een verslag van het bezoek aan Heico dat verder gaat waar Volvo afhaakt.

Aftersales Magazine 2010-05

Magazine lezen
Editie 4 van Aftersales Magazine met als belangrijkste onderwerpen een debat over de toekomst van dealerland (DBSC), interviews met Bertho Eckhardt (Bovag Onafhankelijken) en Willem Zwijnenburg (Sator), autotest Citroën DS3, en het coververhaal over intelligente banden.

Aftersales Magazine 2010-04

Magazine lezen
Editie 3 van Aftersales Magazine met oa: test BMW 530d, Huiskes Kokkeler, ADI, Schaal van Bikkers...

Aftersales Magazine 2010-03

Magazine lezen
Aftersales Magazine 2010-02

Aftersales Magazine 2010-02

Magazine lezen
Aftersales Magazine 2010-01

Aftersales Magazine 2010-01

Magazine lezen

Archief Aftersales Truck

Eén van de trends op de afgelopen IAA was de komst van camerasystemen die de traditionele spiegels vervangen. Aftersales Truck deed de eerste rijervaringen op met deze nieuwe systemen, ook die voor montage achteraf. Verder aandacht voor het driejarig project Nextrust, dat aantoont dat lading delen met andere verladers, bij voorkeur uit verschillende branches, flinke kosten bespaart in de logistieke keten. We gaan op bezoek bij de fabrieken van DAF en Scania, Leci Trailer en Diesel Technic. Verder aandacht voor Kivits Drunen, Iveco Schouten, Truck & Trailer Lochem en Truck Service Visser.

Aftersales Truck 2018-06

Magazine lezen

Aftersales Truck 2018-05

Magazine lezen

Aftersales Truck 2018-04

Magazine lezen
In het kader van de bandenspecial brengt Aftersales Truck onder meer een analyse van de gevolgen van de antidumpbelasting rond Chinese banden. Verder blijkt ACM de bandenindustrie momenteel onder het vergrootglas te hebben. Vermeende concurrentiebeperkende gedragingen zijn de aanleiding en die richten zich weer op levensduur verlengende sealants. Dan een verslag van het eerste Bulthuis Transport Event in Utrecht. Ice Road trucker Lisa Kelly ondersteunt als merkambassadeur de Europese introductie van Texaco Delo, dat Ursa zal vervangen. De ambitieuze Maurits van der Windt (ESA) vertelt hoeveel baat hij heeft gehad bij zijn loopbaancoach. Vlastuin Group, moederbedrijf van D-Tec tank- en containertrailers, heeft nu ook kippers aan het productgamma toegevoegd. Eerder dit jaar nam de Vlastuin Group VB Trailerbouw over. Truckbouwer Scania heeft een strategie uitgewerkt om een zo efficiënt en toch breed mogelijk aanbod te creëren voor alle distributievormen in en om de stad. Een maand voor de onthulling van de elektrische DAF’s konden we op de testbaan al rijden met twee nieuwe hybride trucks.

Aftersales Truck 2018-03

Magazine lezen
Drie trekkers met rond de 450 pk strijden in deze uitgave van Aftersales Truck om de hoogste eer in de duizendpuntentest. Ton van Tilburg van AVT geeft zijn visie op samenwerken in de onderdelenwereld. Zowel TPTS in Venlo als Midland in Woerden kregen een overlijden van een kopstuk te verwerken. Hoe ga je als onderneming daarna door? Lees de visies daarop in het april-nummer. Verder de introductie van het serviceconcept van TRP dat vijf DAF-dealers uitrollen.

Aftersales Truck 2018-02

Magazine lezen
De Nederlandse transportbranche maakt miljoenen euro’s aan onnodige, extra kosten om aan te tonen dat een chauffeur het juiste minimumloon verdient als hij in het buitenland werkt. Sjoerd Boot, vakspecialist internationaal bij TLN, legt het allemaal uit in Aftersales Truck. Daarnaast aandacht voor de nieuwe Sprinter. De argumenten waarop een transporteur zijn olie-inkoop baseert, zijn vaak minder rationeel en onderbouwd dan hij zelf denkt. “Wat er in feite gebeurt, is alleen maar prijs vergelijken”, zegt Boy van Andel, directeur Gulf Nederland. Dat kan beter. Onderdelenleverancier Beneparts (Turnhout) is overgenomen door de Rosebud Holding waardoor het een zusterbedrijf wordt van Wijlhuizen, G-Truck Nederland en Parts Factory. De jaarwisseling betekende voor Tilburg en omgeving het afscheid van grossier Bouwmeester. Vijf werknemers gaan op deze locatie aan de slag voor de nieuwe werkgever, Bulthuis. In de provincie Groningen is de ETTC-vestiging in Veendam onlangs verkocht aan ondernemer Jacob Kuil. Aan Aftersales Truck legt hij zijn ambities uit in het ‘vrachtwagenvak’. Transporteur en voormalig chauffeur Kees de Hoop beseft dat er innovatief gedacht moet worden om te blijven meetellen met zijn bedrijf.

Aftersales Truck 2018-01

Magazine lezen

Aftersales Truck 2017-06

Magazine lezen
In het kader van de telematica-special gesprekken met Mercedes over Fleetboard en Volvo over Dynafleet. Zowel Scania, DAF als MAN lanceerden recent hun nieuws voor 2018 en we berichten daar uitgebreid over. Aan het woord komen verder Cor-Albert Bos van Bos Dynamics, Vincent van ’t Schip (JM en Rutges) en Denny Simons van het gelijknamige truckservicebedrijf. ICCT ten slotte claimt dat bij zware trucks brandstofbesparingen tot veertig procent mogelijk moeten zijn, aldus het recent gepubliceerde witboek.

Aftersales Truck 2017-05

Magazine lezen
Zo vlak voor Transport Compleet in Gorinchem spreekt het voor zich dat we in Aftersales Truck 04-2017 vooruitblikken op deze vakbeurs. Daarnaast ruimen we veel plaats in voor de grote kippertest: zes varianten op het 8x8-thema, dat geheel toepasselijk, op acht pagina’s in het magazine gepubliceerd is. Wie heeft de regie over de koeltrailer? In het augustus-nummer gaan we op zoek naar het antwoord. Verder in de serie fabrieksbezoeken: Schmitz Cargobull. Mark van der Drift, Chris Kimman en Saskia van Bohemen zijn slechts enkele kopstukken die in dit nummer aan bod komen.

Aftersales Truck 2017-04

Magazine lezen
Het coververhaal van Aftersales Truck draait om een nieuwbouw-project in het Limburgse Stein. MAN Nederland Dealer bundelde er twee vestigingen en ook de service van Volkswagen Bedrijfswagens. Verder in dit nummer veel aandacht voor platooning en verzekeren. De rode draad in het nummer wordt gevormd door de ontwikkelingen op bandengebied. Zo doet De Rijke verslag van de ervaringen met Michelin Solutions en onderzoeken we de keuze tussen nieuwe en verniewde banden. Ten slotte kijken we bij carrosseriebouwer Van den Born.

Aftersales Truck 2017-03

Magazine lezen
Het aprilnummer van Aftersales Truck betreft een onderdelenspecial met oog voor de menselijke maat. Zo schuiven we aan bij twee trainingen: eentje over de verschillende filters door Mann-Filter in combinatie met Wijlhuizen en eentje met Nissens over aircosystemen, in samenwerking met Bulthuis. Dit keer in de serie fabrieksbezoeken: Bagen. Van der Veen in Drachten is gespecialiseerd de recycling van merkonderdelen die via een webshop worden verkocht. Bedrijfseconoom Walther Ploos van Amstel legt uit hoe de stadslogistiek de komende jaren zal veranderen als het gevolg van maatschappelijke ontwikkelingen. De ING Assetvisie 2017 Trucks en Trailers krijgt ruim aandacht, net als de nieuwe markt die Schmitz Cargobull hoopt aan te boren in het segment lichte bedrijfswagens. Carl Pattyn vertelt over de optimalisering van het serviceritme door big data slim in te zetten.

Aftersales Truck 2017-02

Magazine lezen
De trailertest telt dit jaar zeven merken megatrailers. Verder in het eerste nummer van 2017 blikken we op de jongste aftersalesstrategie van Mercedes en de groeiambities van Paccar Parts. In het kader van de aanstaande Transport Compleet onder meer een verhaal over de rentree van ROR-trailerassen. We rijden met de nieuwe Crafters en praten u bij over de jongste ontwikkelingen rond Vecto. Transporteur Jan Deckers combineert het onderhoud aan trekker en trailer bij de merkdealer. Ten slotte komen Future Fuels en Traxx-diesel in dit nummer aan bod.

Aftersales Truck 2017-01

Magazine lezen

Aftersales Truck 2016-06

Magazine lezen
Het oktobernummer van Aftersales Truck concentreert zich op telematica en ‘verbonden’ trucks. Toepasselijk omdat tijdens afgelopen IAA dit onderwerp hoog op de agenda’s stond. Het verslag van de beurs is in dit nummer terug te lezen. Bovendien sprak de redactie onder meer met René de Jong van Tomtom Telematics. Al in 2017 komt er een nieuwere tachograaf, een tussenstap, die fraude verder moet uitsluiten. Ook moeten voor 31 december aanstaande 4500 monteurs van truckdealers geschoold en gecertificeerd worden. Uiteraard komt de Next Gen Scania aan bod: deze biedt de fabrikant de gelegenheid om meteen een nieuwe onderhoudssystematiek te introduceren waardoor Scania op dat punt ook mee kan met de eisen van de klanten. Ten slotte legt ETTC uit hoe IT de werkplaatsefficiency een boost gaf.

Aftersales Truck 2016-05

Magazine lezen
Met liefst drie vakbeurzen in aantocht kan het niet anders dan dat Aftersales Truck in het teken staat van beursnieuws, maar er is meer dan alleen Transport Compleet, Automechanika en IAA Nutzfahrzeuge. Zo blikken we op de verschillen in Total Cost of Ownership tussen remtrommels en -schijven, biedt Federal-Mogul inzage in de jongste technologietrends en duiken we met ITAS in de ongevallenanalyse. Paul Wijns vertelt over de ambities van zijn werkgever Alltrucks om de Benelux te bestormen. Verder op bezoek bij Wierda, Nooteboom, Dimetra en Frank van der Laan.

Aftersales Truck 2016-04

Magazine lezen

Aftersales Truck 2016-03

Magazine lezen
De echte winst van een truck die permanent online is, zit in de exploitatie. De inzet van trucks gaat, met dank aan internet en connectivity, stukken verbeteren. Dat blijkt uit een van de hoofdverhalen die Aftersales Truck brengt in het april-nummer. Verder praten we met de wagenparkbeheerder van Timmermans, die in zijn vloot beschikt over verschillende kilometermiljonairs. Veel aandacht gaat uit naar de occasionmarkt, waarbij onder meer veel cijfermateriaal gebruikt wordt. De truckverkopen laten al sinds geruime tijd mooie cijfers zien. Maar het blijkt dat een deel van de in Nederland verkochte trucks, helemaal niet bestemd is voor de Nederlandse markt.

Aftersales Truck 2016-02

Magazine lezen
Het februari-nummer van Aftersales Truck blikt alvast vooruit op de aanstaande editie van Transport Compleet. Zo is er onder meer een plattegrond met deelnemers te vinden. Het openingsverhaal biedt inzage in de toekomstige regelgeving die de daadwerkelijke uitstoot van truckcombinaties beter meetbaar moet maken. Verder een bezoek aan de fabrikant Lumag en een exclusief interview met Thomas Kobudzinski, vicepresident bij onderdeleninkoopcombinatie Temot.

Aftersales Truck 2016-01

Magazine lezen
Dit schadeherstelnummer van Aftersales Truck brengt verslag uit van een bezoek aan koeltrailerbouwer Van Eck dat zelf het schadeherstelwerk uitvoert: ‘polyester repareer je niet zomaar’. Schade-expert Marcel Zuidgeest doet een boekje open over zijn vak: CSI transport in plaats van CSI Miami, als het ware. Verder een reportage over transporteur H.Essers, een blik op de nieuwe fase die LNG ingaat en meer over het digitaal bandenbeheer bij Michelin. Ten slotte een item over het hernieuwde concept Fleetmaster.

Aftersales Truck 2015-04

Magazine lezen
Het coververhaal van Aftersales Truck gaat dieper in op de achtergronden van Wijlhuizen om voor Bosch te kiezen. Ook onderdelendistributeur Bulthuis vertelt in dit augustusnummer over de gang van de zaken aldaar en de marktontwikkelingen. Verder veel aandacht voor de aanstaande editie van Transport Compleet in Gorinchem. Ten slotte gaan we uitgebreid in op het segment trailerverzekeringen, waar het nodige om te doen is door de Duitse ontwikkelingen.

Aftersales Truck 2015-03

Magazine lezen
Het tweede nummer van Aftersales Truck gaat uitgebreid in op LZV's. Waar de liggen de kansen als het gaat om verduurzaming van het transport? Een studie geeft inzage. Daarnaast spreken vervoerders zich uit over de praktijk van het rijden met LZV's. Daarnaast veel bandenitems, onder meer over de besparingsgarantie van Michelin en het ATIS-spanningssysteem.

Aftersales Truck 2015-02

Magazine lezen
De grote schuifzeiltrailertest, alles over platooning, trailerverhuur, Wijlhuizen/Toptruck, VSE, Fleetmatics, shortlease als kostenbesparing, jaarcijfers APK en meer... Het eerste Aftersales Truck magazine van 2015 staat er vol mee!

Aftersales Truck 2015-01

Magazine lezen